Deri Ayakkabılar Nasıl Temizlenir?

Suni deriler kapsama alanımız dışında takdir edersin ki. Gerçek deri ayakkabılardan bahsediyorum. Bir dünya para döktüğün ayakkabılarının ömrü uzasın, tepe tepe kullan istiyorsan söyleyeceklerimi iyi dinle.

Birkaç çift deri ayakkabı almanın ilk etapta bütçeni zorlasa da zaman içerisinde karlı bir yatırım olduğunu bil. İyi de neden? Çünkü deri bir ayakkabıyı üst üste bir kaç gün giymek ayakkabının ömrünü ciddi anlamda kısaltır. Oysa bir kaç çift ayakkabın varsa bir çifti giyerken öteki çift dinlemiş olur.

Aslına bakarsan ayakkabılarını temizlemek için kapsamlı veya daha az uğraştırıcı birçok yöntem var. Çöpe atılacak kadar eskimiş ayakkabılar için biraz daha uğraşmak lazım. Şimdiki vereceğim yöntemler ayakkabını yeni tutmak için yapacağın rutin işlemleri kapsayacak.

  1. İlk etapta bir adet kaliteli fırça, yumuşak bir bez ve cilaya ihtiyacın var. İşleme başlamadan önce eldiven ve ayakkabıların altına sereceğin gazete kağıdı sağı solu kirletmeden görevi tamamlayıp, eşin veya annenin gazabından korunmana yardımcı olur. Bu adımı es geçme.
  2. Ayakkabıyı güzelce fırçala. Amaç üstündeki tozun ve kirin kabasını almak. Daha sonra temiz iş yapmak adına ayakkabının bağcıklarını çöz. Bağcıksız bir ayakkabıysa zaten sorun yok.
  3. Sabunlu suyla nemlendirilmiş yumuşak bir bezle ayakkabıyı iyice sil ve kuruması için 15 dakika kadar bekle.

T